Wedstrijd bekijken

Route kaart Slag Zaan zonder tekstWat is Slag om de Zaan?

Dit is een sloeproeiwedstrijd over de Zaan. De start is in Zaandam. De sloepen roeien naar Wormer en terug. De wedstrijd staat op zich, maar is voor een deel van de sloepen ook onderdeel van hun jaarlijkse competitie. We varen deze wedstrijd op de 3e zaterdag van april.

Roei route Slag om de Zaan

De start en finish zijn bij de Koekfabriek in Zaandam. Er wordt geroeid richting de eerste keerboei bij de Sluis in Zaandam. Dan via Koog a/d Zaan, Zaandijk, Zaanse Schans en Wormerveer richting de Prins Claus brug in Wormer. Daar ligt de keerboei en dan gaan de sloepen weer terug richting Zaandam voor de finish.

Wat is er te zien tijdens Slag om de Zaan?

Veel. Je kunt bij de start komen kijken. Dit is een spektakel op zich. Of op elke brug en langs de waterkant van Zaandam tot Wormer komen de sloepen voorbij. Bekijk de foto’s of het filmpje in het menu IMPRESSIE.

Heb je zelf een boot, dan kun je meevaren of als vrijwilliger een controle post bezetten. We zoeken ook altijd vrijwilliger om deze wedstrijd te kunnen organiseren. Heb je interesse mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan nemen we contact met je op.

De prijsuitreiking is ook openbaar en altijd rond 18.00 uur in de Koekfabriek in Zaandam.

 

Vlak datum slag om de zaan 2020

Zaterdag 18 april organiseren wij de eerste virtuele #blijfthuis Slag om de Zaan

Normaal zijn we al maanden bezig met organiseren en deze laatste week worden de puntjes op de i gezet. Jammer genoeg kan De Slag om de Zaan dit jaar niet doorgaan i.v.m. het Corona virus, om toch een leuke dag te beleven hebben we deze week een alternatieve virtuele Slag om de Zaan bedacht.

We hebben muziek, cultuur, educatie, humor, publieks participatie en uiteraard gaan we met zijn allen "virtueel" de Slag om de Zaan roeien. En het mooie is, je kunt alles volgen, thuis via Facebook.

Kijk je mee? Het begint om 10 uur en we zijn om 20.00 uur weer klaar.

Het enige wat je hoeft te doen is onze Facebook pagina "leuk vinden" (www.facebook.com/zaanslag). En dan komt alles vanzelf goed.

Slag om de Zaan 2020 - afgelast

Slag om de Zaan 2020 - Afgelast!

We hielden (tegen beter weten in) hoop, maar helaas is zojuist door de regering bekent gemaakt dat alle evenementen tot 1 juni 2020 dienen te worden afgelast i.v.m. het Corona virus. Alle deelnemers die staan ingeschreven krijgen deze week nog hun inschrijfgeld retour.

Hou onze facebook pagina en website in de gaten en noteer 21 november alvast in je agenda!

We laten ons namelijk niet uit het veld slaan! Er zal dit jaar hoe dan ook geroeid worden op de Zaan!

Met sportieve groet,

Josee, Sabina, Joost, Denise, Ron en Roland

Inschrijven3 Slag om de Zaan

Wedstrijd informatie

bezoekersinformatie

foto's en filmpjes

Organisatie en contact

Slag om de Zaan

Stichting Zaanslag

Zwarte Leeuwstraat 6

1531 EV Wormer

KvK nr. 815669951

E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor spoedgevalllen kunt u ons bereiken op:

06-30394041